dimarts, 4 de març del 2014

 Mussara - avencs de la Febró 

(Serra de Prades, Tarragona)

dificultat: molt fàcil 
distància: 7 km
durada: menys de 2 hores de caminada

Us presento una ruta per accedir a l'avenc de la Febró.
Més o menys tothom i pot accedir, i es pot fer amb nens.

 El camí, no està marcat. Però només són un parell de punts on ens podem perdre, i pràcticament sempre anirem per pista.

 La ruta surt del poble de la Mussara, al fons del poble, per un camí amb lleugera baixada, fins que ens trobem una senyalització que bifura cap a la Febró o cap a Vilaplana, nosaltres hem d'anar cap a la Febró.
Inmediatament ens trobem dos camins més, hem d'agafar el que ens queda més a la dreta.

Aquest cami s'estreny i entra al bosc, al cap de poca estona ens trobarem amb la carretera, l'agafem cap a l'esquerra i al cap de 2 o 3 cents metres surt una pista a la dreta que fa una lleugera pujada, no és la pista que ens queda al devant quan arribem a la carretera.

Aquesta pista puja fent una mica de ziga zaga fins que s'endinsa al bosc, ens trobem una clariana molt ampla, on probablement trobem cotxes aparcats, seguim la pista al recte.

Al cap de poc, ens trobem un cami marcat amb marques grogues, altre cop a la dreta, l'agafem i al cap de poca estona arribarem a l'avenc per la part superior, sense desviar-se del cami, anem buscant una entrada a l'avenc.
Un cop descendim fins dins de l'avenc, el podem travessar sense problemes.






A mig avenc, a l'esquerra, ens trobem una cova, si portem llanterna o frontal i podrem entrar, es prou grossa. En el punt de la foto de l'esquerra. Si es porta casc i el material necessari, ens podrem endinsar més.





Aqui tenim una fotografia del punt de la cova on ens hauríam de posar el casc i anar arrosegant-nos.

 No es recomanable entrar més si no es tenen certs coneixements d'espeleologia.




L'avenc continua fins a un punt on trobem unes escales per sortir-ne per l'altra banda, en un punt on per continuar per l'avenc, hauríam de tenir cordes i descendre fent "ràpel", ja que hi ha un desnivell molt alt.


Arribat amb aquest punt, podem  retornar per el mateix camí per on hem anat. Es pot fer una ruta circular, però jo en desconec el cami.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada